Blog SB Laser

Ambasadori Norveške, Švicarske i Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović u posjeti SB Laser

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović boravio je danas u Trnopolju gdje je zajedno sa ambasadorima Švajcarske u BiH Danijelom Hunom i Norveške Olavom Reinertsenom obišao farmu norveških muznih krava Jusufa Arifagića i pogon firme SB Laser Edhema Bešića.

"Ovo nam je značajna posjeta koja nam daje do znanja da su ambasadori ovih zemalja zainteresovani za ovakav vid saradnje i da će u narednom periodu obratiti više pažnje na postojeća preduzeća i privlačenju odnosno dovođenju novih preduzeća u naš grad", izjavio je gradonačelnik Pavlović na kraju ove posjete. On je dodao da je bilo i razmjene iskustva i ideja za koje vjeruje da će u narednom periodru uroditi plodom kako bi još dodatnih preduzeća došlo ovdje u naš grad.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što je do ovakve posjete došlo. "Drago mi je što se to desilo u prvom mjesecu mog mandata jer je ovo jedno jako dobro iskustvo kojim smo trasirali neki put za buduću saradnju. Ono što je jako značajno za naš grad, a nadam se i za Norvešku i Švajcarsku koje imaju želju i volju da investiraju u ovaj dio BiH i Republike Srpske, da ćemo se mi iz gradske uprave potruditi i dati sve od sebe da investitori dođu ovdje, da razgovaramo i ponudimo ih da dođu ovdje i otvore svoja preduzeća", izjavio je Pavlović.

Ambasador Švajcarske u BiH Danijel Hun potvrdio je da je prvi put u Prijedoru i da se raduje što u ovom gradu postoji švajcarski investitor koji ovdje proizvodi i koji je ovdje investirao misleći pri tom na firmu SB Laser. "Smatram da postoji dosta potencijala za dalje investicije posebno u ovoj regiji Prijedora", rekao je Hun. On je dodao da je veoma važno da imamo ovakve privatne investicije i da se na taj način otvaraju radna mjesta, da se ovdje proizvodi odnosno dobijaju proizvodi koji će se izvoziti u Evropu i stavljati i na domaće tržište. "Mislim da je preduzeće SB Laser dobar primjer i da može dati signal za neke buduće investitore", rekao je ambaadoar Hun.

Vlasnik firme SB Laser Edhem Bešić je izjavio da je veoma zadovoljan današnjom posjetom ambasadora Norveške i Švajcarske i gradonačelnika Prijedora budući da je tema bila dalji razvoj privrede ovog područja i dalja ulaganja i saradnja ovih evropskih zemalja sa BiH. "Gostima smo pokazali da i mi ovdje možemo napraviti pozitivne i lijepe priče i da prezentijemo vrijednosti tih evropskih zemalja na naše područje. U mom slučaju to su preciznost, tačnost i kvalitet. Dalji nam je cilj dovesti nove investitore, a to je moguće ako ostvarimo pozitivne utiske", izjavio je Bešić.

On je dodao da je predstavio i druge firme koje predstavljaju švajcarske investicije, a to su BH Solution, Dom ENEA, zantaska radnja Karabašić i Etno selo Oaza te da su dogovoreni budući razgovori i sa ovim investitorima.
SB Laser BiH
Bosanski pionirski duh u kombinaciji sa Švicarskom preciznošću.
Hrnići bb, Kozarac, Bosnien und Herzegowina
+387 52 225 550
info@sb-laser.ba

Gdje se nalazimo

© 2021 | SB Laser d.o.o.
Sva prava pridržana.

Designed by:
Web Studio NESA

DE | BIH