Blog SB Laser

SB Laser ulaže više od 3 mil KM u proizvodnju metalnih sklopova u Prijedoru

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i direktor švajcarske firme SB Laser Edhem Bešić potpisali su u četvrtak (10. maj 2018. godine) ugovor o sufinansiranju rekonstrukcije dijela javnog puta i izgradnje trafostanice za potrebe rada proizvodne hale koja će biti izgrađena.

U hali koja će se graditi u Hrnićima kod Trnopolja proizvodiće se metalni sklopovi, saopšteno je na sajtu grada. Vrijednost ovih početnih radova je oko 90.000 KM, Grad Prijedor finansira 40% od ovog iznosa, a SB Laser 60%.

Direktor firme SB Laser Edhem Bešić izjavio je novinarima da će u nastojanju da investira u rodno mjesto u prvoj fazi zaposliti oko osam radnika, a kako već imaju potpisane predugovore sa određenim kompanijama, plan je da posao dobije oko 30 radnika.

Već smo kontaktirali rukovodstvo Mašinske škole u Prijedoru koji su nam dostavili spisak od osam učenika koji trenutno imaju najbolji uspjeh, a u planu nam je i da ova škola izvrši obuku za varioce - izjavio je Bešić.

Đaković je izrazio želju da Bešićev poslovni plan teče uspješno, te da se na poslovima koje nudi ova firma zaposli što više kvalifikovane mlade radne snage.

„Ovo preduzeće je već obezbijedilo 8,5 hektara zemlje, a mi ćemo, kako smo se i obavezali, ovim ugovorom obezbijediti kvalitetnu infrastrukturu, električnu energiju i prilazni put gdje će se dalje razvijati poslovni aranžman ovog preduzeća“, rekao je Đaković. Ukupna vrijednost investicije iznosiće u narednom periodu oko dva miliona franaka (oko 3,2 mil KM).

SB Laser BiH
Bosanski pionirski duh u kombinaciji sa Švicarskom preciznošću.
Hrnići bb, Kozarac, Bosnien und Herzegowina
+387 52 225 550
info@sb-laser.ba

Gdje se nalazimo

© 2021 | SB Laser d.o.o.
Sva prava pridržana.

Designed by:
Web Studio NESA

DE | BIH